keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Arkiruokaa: porkkanamuhennos




Tässä ihan perusarkiruokaa eli jauhelihapihvit, perunamuussi ja porkkanamuhennos.
Voisin kuvitella syöväni tätä muhennosta melkeinpä sellaisenaankin tai kalan kaverina etc.

Olen haaveillut porkkanamuhennoksesta jo kauan, mutta jotenkin se vanhanaikainen resepti on aina tuntunut liian työläältä aloittaa, kun siinä hellan äärellä tulee vietettyä muutenkin aikaa.

Tekaisinkin pikaporkkanamuhennoksen, josta tuli edullinen ja maukas lisäke plus kaiken lisäksi ihan älyttömän nopea valmistaa:

500g porkkanoita
1 tlk Rainbow Juustonmakuinen ruokakerma 
Maizena vaalea suuruste
mausteina suolaa, hunajaa, timjamia ja persiljaa

Kuori ja kuutioi porkkanat. Laita suolalla maustettuun veteen kiehumaan kypsäksi. Vahdi, ettei tule liian pehmeitä. 
Valuta vesi ja lisää porkkanoiden joukkoon ruokakerma sekä mausteet. Kuumenna ja lisää Maizena suurustetta sen verran, että on mielesi mukaista muhennosta. Kiehauta ja se on siinä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti