tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kreikkalainen voileipäkakku





1 pkt Pirkka-juustopaahtoleipä
1 pkt Pirkka ruisvuokaleipä
kasvislientä kostuttamiseen

TÄYTE:

1 pieni ämpäri turkkilaista jogurttia
1 iso tuorekurkku
1 yksikyntinen valkosipuli
mustapippuria
hunajaa loraus
1 tetra Rainbow salaattijuusto (500g)

KUORRUTE & KORISTEET:

1 prk kevytmajoneesia
2 rasiaa Pirkka kevyttuorejuusto (esim. ruohosipuli)
1/2 tuorekurkku pieninä kuutioina
paprikaa 
mustia oliiveja renkaina
lampaanmaitofetaa pieninä kuutioina

Tee ensin tsatsiki-täyte. Raasta tuorekurkku ja valuta lävikössä turha kosteus pois. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Voit myös aloittaa varovammin valkosipulin kanssa ja maistella. Maku voimistuu tekeytyessään kakun välissä. ;)

Aloita tummista leivistä. Leikkaa ohuelti leivistä reunat. Tein vierekkäiset kolmen leivän jonot eli aina 6 leipää per kerros, yhteensä 4 kerrosta, vaalea jää päällimmäiseksi. Kostuta ruisvuokaleipää runsaammin, kuin vaaleaa höttöisempää paahtoleipää.

Anna tekeytyä ainakin puoli vrk, mielellään yön yli. Tarjoilupäivänä vasta kuorrute ja koristelut.

Tää on ihan lempparivoileipäkakkua meillä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti