torstai 15. elokuuta 2013

Maailman paras toscapiirakka

Juu, elikkäs haluan esitellä teille maailman parhaan toscapiirakan reseptin, jonka löysin Tiitiäisen blogista.

Pohja:

4 kanamunaa
3 dl sokeria
100 voita sulatettuna
2 dl kuohukermaa
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
Kuorrute:
225 g voita
2,5 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 pss mantelirouhetta
3 rkl maitoa
Sulata voi ja lisää se kerman joukkoon. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon jauhoseos ja voi-kermaseos. Sekoita tasaiseksi ja kaada uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. 
Valmista sillä välin kuorrutus: Sulata voi kattilassa, lisää muut kuorrutuksen ainekset ja anna kiehahtaa. Nosta piirakka uunista ja levitä kuorrutus päälle. Laita vielä uuniin paistumaan n. 10 minuutiksi, pinnan tulee olla kullanruskea.


1 kommentti: