keskiviikko 28. elokuuta 2013

No-knead-bread


Vihdoin minäkin tätä uskalsin kokeilla! No-knead-bread, kulkee netissä myös muun muassa nimellä "Maailman helpoin leipä".
Sitä se toden totta onkin, koska ei tarvitse vaivata lainkaan. Laittaa vain aineet sekaisin, antaa hiivan tehdä työtään 12h ja jauhoituksen (minulla näköjään reilumman sellaisen!!) kautta uunipataan/kattilaan ja uuniin! :)

Ainekset:

7dl vehnäjauhoja (minulla tosin reilu puolet rouheisia sämpyläjauhoja, kun pelkkä vehnäjauho ei innosta)
0,5tl kuivahiivaa
2tl suolaa
3,5dl vettä (42 asteista)

Yhdistä ensin kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Sekoita puulastalla, mutta älä vaivaa! Peitä taikina tiiviisti tuorekelmulla ja jätä vedottomaan tasalämpöiseen paikkaan oleskelemaan 12 tunniksi (joku suosittelee pidempää aikaa, joku kertoo, että 8 tuntia riittää ihan hyvin).

12h jälkeen laita kannellinen uunipata/kattila kylmään uuniin ja uuni 225 asteeseen. Jauhota työtaso hyvin, kaada taikina siihen ja painele jauhoitetuilla käsillä muotoonsa. Nosta taikina astiaan ja anna olla uunissa kannen kanssa puoli tuntia. Ota kansi ja anna pinnan ruskistua 15-20min lisää. 

Voilà, herkullinen, rapeakuorinen ja sisältä täydellinen leipä on valmiina! Nautitaan Oivariinin kera, esimerkiksi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti