keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kirsikkainen hyytelökakku


Tällainen hyytelökakku tuli keksittyä itse miehen pojan synttäreille, maku sai kehuja, vaikka itse kaipasinkin siihen jotakin...mutten tiedä mitä!? :D

Alla siis kaurakeksi-voiseos-pohja.

Tuorejuustokerros (1.kerros):
3dl vispikermaa
5 liivatelehteä
400g maustamatonta tuorejuustoa
1/2dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunan mehua

Kirsikkainen kerros (2.kerros):
n.200g kirsikoita (kivet poistettuna ja pieneksi hakkelukseksi pilkottuna)
1/2dl tomusokeria
1/2dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua

Kaakaokiille (päällikerros):
3 dl maitoa
1dl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
vajaa desi sokeria
3 liivatelehteä

Tee 1. ja 2. kerrokset niin, että vispaat ensin kerman, maustat sokereilla, vatkaat tuorejuuston sekaan (kirsikat käännellään tähän seokseen). Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja kiehauta sitruunanmehu, johon nopeasti sekoitat liivatteet. Lisää seoksiin.
Anna jokaisen kerroksen hyytyä kylmässä ennen seuraavan lisäämistä!

Kaakaokiille on helppo:
laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita muut ainekset kattilaan ja kiehauta. Ota liedeltä ja sekoita liivatteet. Jäähdytä esim. vesihauteessa kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen kirsikkaisen kerroksen päälle.
Laita koko komeus kylmään.

Lopuksi vielä koristelin kermapursotuksilla, ylijääneillä kirsikoilla ja tummalla suklaalla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti