keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Home made Surf and Turf


Olen ollut tässä kipeänä viikon verran, mutta vain sen verran kipeänä, että töissä olen käynyt koko ajan, myös viikonloppuna.
Sunnuntaina kyselin sitten töistä päästyäni tekstiviestitse mieheltä, mitä syötäisiin? Ja vastaus oli: "Naudan lehtipihvit?"

Menin kauppaan ja ostin paketillisen naudan lehtipihvejä, perunoita, katkarapuja, timjamia ja valkosipulia. Sitten kirmasin kotiin mielessäni surf and turf annos, jossa olisi paljon valkosipulia ja chiliä, jos vaikka tauti talttuisi niillä...niin ja punaviiniä unohtamatta (sitä sentään oli kotona!). :)

Ensimmäisenä laitoin katkaravut marinoitumaan chili-valkosipuli-lime-öljyseokseen.

Sitten tein chilisen aiolin:
1 munan keltuainen
1 rkl sitruunan mehua
1,5 dl öljyä (osa oliiviöljyä, osa rypsi)
4 valkosipulin kynttä
chilirouhetta
suolaa maun mukaan

Vatkaa ensin keskenään keltuainen, sitruunan mehu ja murskatut valkosipulinkynnet. Lisää sitten ohuena nauhana öljy, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lopputulos on kiiltävä majoneesi! Lisää sitten muut mausteet, maista toki ja anna makujen tasaantua ennen syömistä!

Timjami-lohkoperunat:

6-8 perunaa (riippuu perunoiden koosta)
1/2 ruukkua timjamia
2 rkl (voin makuista) rypsiöljyä tai oliiviöljyä
valkosipulijauhetta
sormisuolaa

Kuori perunat ja tee niistä pieniä, kapeita lohkoja. Laita lohkot kulhoon ja sekoita öljy niiden sekaan. Lisää valkosipulijauhe. Lisää timjami (paksuimmat oksat kannattaa riipiä pois). 
Levitä pellille ja ripottele sormisuolaa päälle.
Paista 200 asteessa ensin 10min, kääntele ja ripota hieman lisää sormisuolaa ja paista vielä 10-15min. Tulee ihanan rapeita päältä ja pehmeitä sisältä! :P

Lisäksi tein vielä valkosipulilla maustettuja ja grana padanolla kuorrutettuja tomaatteja ja tottakai mies paistoi pihvit!

Sitten ei muuta kuin syömään! 

Punaviininä meillä oli Radio Boca Tempranillo 2011, joka ilahdutti hyvällä, pehmeällä maullaan ja oli vielä edullistakin, tätä ostetaan toisenkin kerran, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti