torstai 3. tammikuuta 2013

Joulu 2012

Minäkö aina vähän jäljessä? :)

No, pitihän näitä jouluruokia vähän kuitenkin blogiin laittaa näytille, kun niitä tuli jälleen tehtyä. Jouluaattona meille tuli jouluvieraiksi minun vanhemmat, siskoni, hänen miesystävänsä, siskoni poika ja tytär (Villu), jolla oli mukanaan toki myös poikaystävänsä. Näistä seuraavista kuvista kiitos kuuluukin siis Villulle C'est la vie-blogiin!!!

Joulunaika meidän perheessä vietetään kiinteästi porukalla. Perinteisesti. Aatto oli tänä vuonna meillä, joulupäivä porukoillani lounas ja illanistujaiset meillä (joihin osallistui molempiin myös mieheni vanhemmat) ja Tapanin-päivänä kurvattiin siskoni lihapatojen ääreen. Tämä on sellaista perinnettä, minkä toivoisin jatkuvan aina!!!

Laatikoista tein jälleen ne perinteiset: imelletty perunalaatikko, lanttu- sekä porkkanalaatikko. Lanttua ja porkkanaa jäi jäljellekin, joten ensi vuonna enemmän imellettyä ja pienemmät satsit jälkimmäisiä!


Takapiruna möllöttää karjalanpaisti. Sitä täytyi kuulemma tehdä, mutta kuinkas sitten kävikään? Tein pienimmän mahdollisen satsin, muutamat sitä taisi ottaa aattona ja sitten se oikeastaan vain jäi unholaan...Kinkkua jäi vain vähän jäljelle, paljon vähemmän kuin viime vuonna, eli jotain on opittu, sentään! Hieman mureampaa oli viime vuonna, mutta uuden uunin kanssa on aina opettelua. (Niin...ja uuden paistomittarin kans!)

Joulupöydän kylmiä ruokia oli mm. rosolli, sienisalaatti, kermaviili-silli, maustesilli, tavallinen sillifilee, merileväkaviaari, punasipuli, smetana, piparjuuri-kylmäsavulohirulla Limpukan päällä, shamppanja-maksapatee ja riista-maksapatee, sekä tietysti juustoja kolmenlaisia (höysteenä suolakeksejä ja hedelmäpaloja). Juomana oli kotikalja (itse tein, tietty!), jouluolut, Porter, punaviini ja kivennäisvesi.

 
 
Olin käsin kirjoittanut joulumenun, jota sitten nälkäiset jouluvieraat saivat lueskella:


Meillähän oli ensin tarjolla glögit, sitten joulusauna koivuvihdan kera ja sitten vihdoin ruoka. Lahjat jaettiin ennen kahveja, jolloin tarjoilin vielä luumuhyydykekakkua yms., joista ei ole kuvia, nähtävästi silloin on mahat jo olleet niin täynnä, ettei kukaan ole älynnyt enää hakea kameraa! :D

Lahjojahan ei tänä vuonna ollut tarkoitus olla juuri ollenkaan. Kuten näette, tässä olematon lahjakasa, joka ei valitettavasti kokonaisuudessansa mahtunut kuvaan:
 
 
Sellainen oli siis joulu 2012. Ihania muistoja jälleen, kiitos kaikille!!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti