maanantai 24. kesäkuuta 2013
Ruboffee :D
Ruboffee elikkäs banoffeen kaltainen raparperipiirakka. :P
Pohjana jonkinlainen muropohja:
100g pehmeää voita
vajaa desi sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota sokeri ja voi. Lisää sitten kananmuna ja vatkaa hyvin.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää sokeri-voi-munaseokseen.
Painele irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte 1:
2 isoa vartta raparperia
2 rkl sokeria
1/2 rasiaa omenamarmeladia
1 tl vaniljasokeria
Kuori raparperit tarpeen vaatiessa. Pilko ne ja pehmennä kattilassa sokerin kanssa. Lisää seokseen omenamarmeladi ja vaniljasokeri.
Lusikoi täyte muropohjan päälle ja paista piiras 200 asteessa n.35 min.
Täyte 2:
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
Kun piirakka on jäähtynyt, lusikoi päälle karamellimainen kondensoitu maito (joko valmiina tai itse keittäen).
Päälle 1 prk vispikermaa vaahdotettuna ja karamellisoituja raparperin paloja.
Karamellisoin 2 raparperin varresta paloiteltua raparperia voissa ja muscovado-sokerissa. Tuli oikeaa herkkua!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti