maanantai 24. kesäkuuta 2013

Ruboffee :D


Ruboffee elikkäs banoffeen kaltainen raparperipiirakka. :P

Pohjana jonkinlainen muropohja:

100g pehmeää voita
vajaa desi sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota sokeri ja voi. Lisää sitten kananmuna ja vatkaa hyvin.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää sokeri-voi-munaseokseen.
Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte 1:
2 isoa vartta raparperia
2 rkl sokeria
1/2 rasiaa omenamarmeladia
1 tl vaniljasokeria

Kuori raparperit tarpeen vaatiessa. Pilko ne ja pehmennä kattilassa sokerin kanssa. Lisää seokseen omenamarmeladi ja vaniljasokeri.
Lusikoi täyte muropohjan päälle ja paista piiras 200 asteessa n.35 min.

Täyte 2:
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa

Kun piirakka on jäähtynyt, lusikoi päälle karamellimainen kondensoitu maito (joko valmiina tai itse keittäen). 

Päälle 1 prk vispikermaa vaahdotettuna ja karamellisoituja raparperin paloja.

Karamellisoin 2 raparperin varresta paloiteltua raparperia voissa ja muscovado-sokerissa. Tuli oikeaa herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti