torstai 9. elokuuta 2012

Kaalilaatikko


Kaalilaatikko on paras laatikkoruoka, minkä tiedän.

Tästäkin ruuasta on monta koulukuntaa, niinkuin varmasti kaikista peruskotiruuista. Minulle sopii porkkanallinen tai porkkanaton versio, kaalilaatikon kanssa kelpaa puolukkahillo tai raejuusto (molempi parempi!), mutta kermaa tai munamaitoa kaalilaatikkoon ei mielestäni tule. ;)

Teen kaalilaatikon monien muiden perusruokien tapaan näppituntumalla, mutta jonkinlaisen reseptin yritän siitä tuntumasta kirjoitella:

1 kg valkokaalia
2 isohkoa sipulia (käytän yleensä punasipulia)
2 valkosipulin kynttä
600g sika-nautajauhelihaa
2dl keitettyä riisiä (puuroriisiä, pitkää riisiä tmv.)
5-6 dl lihalientä
nokare voita & loraus öljyä paistamiseen
suolaa, pippuria
2rkl siirappia

Kuullota silputtu sipuli & valkosipuli voi-öljyseoksessa isossa kattilassa.
Lisää joukkoon pikkuhiljaa kaali muutamassa erässä.
Lisää lihaliemi ja siirappi, anna hautua.

Keitä riisi.
Paista jauheliha, mausta se suolalla ja pippurilla.

Yhdistä seokset isossa uunivuoassa. Ripottele pinnalle hieman korppujauhoja ja muutama nokare voita.
Paista 175 asteessa 1,5h.
Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti