perjantai 17. elokuuta 2012

Mehevä mustikka-murupiirakka

Valitettavasti joudun nyt postaamaan ilman kuvaa. :(
Piirakka meni parempiin suihin ennen kuin minun tuli mieleen edes ottaa kameraa esille. Toisaalta se kertoo siitä, että herkullista oli! ;)


Otan kuvan kyllä, kunhan seuraavan kerran tätä herkkua teen.
Siihen asti saatte tyytyä pelkkään reseptiin:

Pohja:

2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
200 g voita
7 dl vehnäjauhoja

Tämä osuus vain osaan taikinaan:
2 dl (kirnu) piimää tai kermaa
1 kananmuna

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulata voi. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten sulanut voi. Sekoita hyvin. Jätä isompaan kulhoon 3/4 taikinasta ja laita loppuosa erilliseen kulhoon odottamaan käyttöä. Lisää isompaan taikinapohjaan 1 muna ja 2 dl piimää. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille.

Täyte:

5-6dl (tuoreita) mustikoita

2 purkkia rahkaa (toinen voi olla maustettu rahka, esim. sitruuna)
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Ripottele mustikat pohjan päälle.

Sekoita täyterahkan ainekset keskenään ja levitä se mustikoiden päälle. Murustele lopuksi koko komeuden pinnalle taikinasta kulhoon odottamaan jätetty seos.
Paista 200 asteessa 25-30 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti